Det gröna kontoret

Där hemma är det nog få som slänger konservburkarna i brännbart nu förtiden. Vi har överlag blivit mycket bättre på källsortering än förut. Men få tänker nog på att det är lika viktigt att tänka eko på kontoret och inte bara i hemmet. Och då är frågan: hur skapar man ett grönt, klimatsmart kontor? Vi har svaret!

Ett snyggt, trivsamt och rent kontor. Det kan väl ändå inte finnas något att lägga till i den filosofin? Men självklart finns det mer. Till exempel att göra sitt kontor klimatsmart. Men hur gör man det? Bloggaren Lisa berättar för expressen.se hur det går till. Många verkar till exempel inte bry sig om att återvinna på kontoret, medan det hemma råder nästintill religiös stämning vid återvinningen.

Varför skulle det vara annorlunda på arbetsplatserna? I sopkorgarna på jobbet samsas både äppelskrutt, kartong, plast och ibland till och med glaskross. Men hemma skulle du nog aldrig slänga så vårdslöst.

Skriv in ut i onödan

Slösa inte på papper – använd den elektronik du har istället. Och om du inte har någon bra elektronik kanske det kunde vara en idé att investera i surfplattor till personalen? Utse någon på kontoret till ekocoach som får tänka lite extra kring organiserandet av ett klimatsmart kontor. Det kan ju faktiskt vara så att det är bra både för miljön – och för företagets image.

Papper, papper, papper. Ja, när du tänker efter är nog ditt kontor knökfyllt av papper och pärmar. Men det mesta går faktiskt att ha elektroniskt. Att börja arbeta mer i elektroniska moln skapar ordning och reda och är dessutom ett miljövänligare alternativ än att bunkra i pärmar som dammar.

Cykla till jobbet är en annan sak du kan göra, om du har möjlighet.