Smart teknik för arbetsplatsen

Vanliga gamla datorer och vanliga gamla procedurer. Allt fler börjar tröttna på gammal teknik och försöker hitta nya lösningar på problem som kan uppstå på arbetsplatsen. Allt görs hela tiden smidigare och smidigare, till exempel kan i princip alla tjänster utföras på internet, och det är inte ovanligt att man kan göra allt från mobilen. I framtiden kommer detta sätt att utföra tjänster vara en självklarhet på alla arbetsplatser i Sverige.

Apparna i mobilen gör arbetet smidigt

799663-ready-to-work-phoneDe allra flesta använder sin mobil varje vaken timma, och många utför sina banktjänster och kontakthantering via den. Men alltför få använder mobilen på samma sätt i arbetet. Varför inte använda appar för dokumentskanning, whiteboard-anteckningar, fjärrkontroll till datorn eller översättning till vilket språk som helst så att du kan tala med partners i Kina? De flesta av dessa appar är gratis och går att använda av olika smartphones, enligt en artikel i Metro.

Var försiktig med sociala medier

Att anställda allt oftare sitter och surfar på arbetstid är ingen dålig sak i sig. Det finns tvärtom undersökningar som visar att de som tar en Facebook-paus under dagen har bättre energi till själva arbetet. Men däremot kan det vara känsligt om man inte har regler för hur man talar om företaget på sociala medier. I en artikel i Sydsvenskan berättas det om två bagare som skämtade om sin arbetsgivare, Pågen, vilket inte var uppskattat av cheferna. Bagarna menade ingenting illa, men att göra sig lustig över företag kan kosta en dyrt. Bagarna fick denna gång dock inget allvarligare än en tillsägelse, som tur var.

Dröm för dig med eget företag

Om man har eget företag är sådana här enkla och smidiga tekniknyheter de bästa lösningarna. De är enkla att förstå, eftersom de flesta har så pass mycket förkunskap om hur man hanterar olika appar och enheter, och dessutom är de billigare än krångliga, stora program. Speciellt smidigt kan det bli när du ska bokföra och betala räkningar. Du blir din egen superekonom på ett ögonblick. Spana in den här videon för att få en sammanfattning av hur man kan betala räkningar smidigare: