Så blir du en bra säljare i säkerhetsbranschen

När det kommer till hemlarm och säkerhet måste du som säljare vara extra försiktig och uppmärksam. Här gäller det inte bara att sälja en produkt utan om att göra det allra bästa för kundens säkerhet. Många kunder kan vara oroliga och kanske råkat ut för inbrott tidigare. Därför måste du som säljare också vara extra empatisk.

På företag som säljer säkerhetsbaserade produkter och tjänster är det extra viktigt vem man tar in som säljare. På SectorAlarm, till exempel, går säljarna en utbildning som både lär dem allt inom larm men även berikar dem att få egenskaper som betryggar och gör att kunden känner sig säker. Läs mer på https://www.sectoralarm.se/jobb/forsaljning/saljutbildning/ om hur säljarna formas.

Vad du som säljare bör tänka på

Många säljare bara kör på men när du ska sälja trygga hemlarm eller företagslarm måste du verkligen sätta dig in i kundens position. Vilka lösningar efterfrågar hen? Har personen eller företaget varit med om inbrott tidigare och vad var det då som gick fel? Det gäller som säljare att erbjuda produkter som ligger steget före så att det tidigare problemet inte ska dyka upp igen.

Säljer du till familjer eller företag?

Även om säkerhetsaspekten för familjer och företag är lika viktig så ligger det ändå på olika nivåer. Som familj värnar man främst om sina barn och att skona dem från inbrott och trauman. Som företag vill man inte att företagshemligheter ska läcka ut eller att dyra inventarier ska bli stulna. I båda situationerna måste säljaren se till kundens bästa men på lite olika sätt. I hemlarmsköpet är det mer känslor inblandade medan det i ett köp av företagslarm ska vara extremt skyddssäkert och här är helhetslösningar en bra deal. Var ordentligt lyhörd i alla kundfall och kom med lösningar som gör kunden säker och trygg.